Nová Paka 12.-13.5.2012
3.závod MČR

Před závodem jsme trochu testovali v Sedlčanech a o týden později v Poříčí nad Sázavou. Určitě to pomohlo získat zkušenosti, aby se nastoupilo na závodech už z ostra.

Před prvním závodem dostal náš kart bojové zbarvení, které provedl Kaďas, Skalda provedl vývoj na řízení, aby se nepovolovalo a přesun zadních světel, včetně předělání elektriky a já jsem udělal silnější přední lyžinu pod pedály, protože přes původní slabou to kopalo na hrbolech do nohou... Samozřejmě se provedla údržba a kontrola, kluci ještě vytvořili nové kryty motoru, aby tam šlo více vzduchu na chlazení.

Tréninky byly o učení tratě s kartem, ale i tak to bylo někde v půlce startovního pole.

V rozjížďkách se docela dařilo držet krok a bylo z toho jedno druhé a dvě třetí místa. Měli jsme z toho docela radost :) Jako vždy jsem šel na kontrolu, tentokrát mi komplet prošli oblečení s důrazem na dlouhé spodní nehořlavé prádlo.

Ve finále jsem startoval z druhé řady z vnitřku a pozice to byla velmi dobrá, ale podklad byl asi v tomto místě moc tvrdý a nepovedlo se mi odstartovat, tak jak bych si představoval. Start byl opakován, protože byla bouda. Druhý start rovněž nevyšel optimálně a jel jsem šesté pozici. Pak se mi povedlo předjet Mrvku, ale ten mi to další kolo vrátil, když jsem špatně zařadil. Hodně krizová situace byla při předjíždění Šlechty s defektem v kopci po cíli. Jeli jsme za sebou 4 s minimálními rozestupy a bylo to docela maso, protože každý zvolil jinou stranu objetí uprostřed jedoucího Šlechty. Povedlo se mi dostat o pozici dopředu, ale nahoře jsem po kontaktu zase o ní přišel.

 

Do cíle jsem dojel na pátém místě, protože měl motor už docela velkou teplotu. Navíc se mi vůbec poprvé stalo, že se převíjení na brýlích, tak zasvinilo, že už nešly vůbec převíjet.

Máme radost z 5.místa, protože to byl náš první ostrý závod (setkání mistrů bylo spíš poznávání) a docela se dařilo držet krok i techniku v dobré kondici.
Děkujeme za podporu všem známým, kteří nám fandí.