Dolní Bousov 1.-2.9.2012
MČR Autokros

Velké deště bohužel zapříčinily nesjízdnost tratě. Nikomu se na trať nechtělo, protože zdejší trať je jílovitá a bláto se nabaluje do ohromných rozměrů a drží všude a nechce se pustit. Na rozpravě jezdců a pořadatelů byl vznesen oprávněný požadavek ze strany jezdců, aby trať nejprve projela záchranná služba, protože kdyby se stal karambol, je nutný rychlý zásah doktora. To se na první pokus nepovedlo. Po-té projel trať s Mitsubishi p.Svoboda a záchranka Jeep pak v jeho kolejích myslím obklouzala trať.

Po-té byly povolány na start velké buggy, aby se trať vyházela. To se bohužel nepovedlo, protože 2-3 zapadly, 3 spálily spojku a 1 motor... Navíc se stav tratě spíše zhoršil...

V kartech se ještě před vyjetím čtyřlitrů řešilo zda jet či nikoliv. Já jediný jsem chtěl počkat na velké buginy, co se stane s tratí. Závod byl po-té zrušen pro karty a malé racerbuggy, takže jsme v sobotu odpoledne všichni odjeli zpátky domů. Zbytek startovního pole tedy buggy a cestovní auta čekala do neděle do rána, zda se náhodou něco stane, ale naopak znovu sprchlo, takže se závod zrušil.

V Kartcrossu se mělo odjet celkem 10 závodů a z toho 2 nejhorší se měly škrtat. Karta jsme koupili na třetí závod a pokud jsme chtěli dobře bodovat v celkovém pořadí, museli jsme odjet všechny zbývající závody bez výraznějšího výpadku. Zrušením Bousovského závodu se, ale počítání mění a z 9 uspořádaných závodů se škrtá jenom jeden nejhorší nebo neodjetý. Proto byl pro nás v podstatě konec všem nadějím na zajímavé umístění v celkovém pořadí, protože počasí si prostě postavilo hlavu.